Boulderen is klimmen op wanden tot 4m hoog. Zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. De bouldergym is het hipste alternatief voor de sportschool; van boulderen word je fit, sterk, slank én lenig! Bij Cube vind je meer dan 200 ‘boulders’ (korte klimroutes) op allerlei verschillende wanden. Wekelijks worden er nieuwe boulders gebouwd. Onder de wanden liggen dikke valmatten. 

Bij Cube zijn ruim voldoende mogelijkheden voor beginners. Een introductieles of cursus volgen is niet verplicht. Ook als je nog nooit hebt geklommen of geboulderd, kun je je uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel. Het wijst zichzelf. Alleen komen is geen probleem, je hebt geen partner nodig. 

Voor wie is boulderen geschikt?

We hebben voldoende boulders voor zowel de beginnende als voor de gevorderde klimmers. In totaal meer dan 200 boulders (!), die regelmatig worden veranderd. Uitdaging genoeg dus!

Check wel even je leeftijd. Voor al onze activiteiten geldt:

Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig klimmen.
Vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.
Kinderen onder de 6 jaar (ook met klimervaring) kunnen bij ons niet terecht.

Wat heb je nodig?

Zorg voor sportieve kleding en klimschoenen. Je kunt bij ons ook klimschoenen huren.
 

Meer over boulderen

Boulderen bevordert kracht, coordinatie en lenigheid. Alle spieren in het lichaam worden aangesproken tijdens het boulderen. Tijdens een uur boulderen verbruikt een klimmer ca. 580 kcal.

  • Niet alleen de absolute kracht is beslissend, maar de verhouding tussen kracht en lichaamsgewicht.
  • Vaardigheden als behendigheid en lenigheid zijn bij het boulderen nog belangrijker dan bij gewoon klimmen.
  • De bewegingen zijn dynamischer, speelser en acrobatischer dan bij gewoon klimmen.
  • Moeilijke boulders vragen om een grote mate van concentratie en motivatie.
  • Iedere opgeloste boulder is een succesbeleving en verbetert het zelfvertrouwen.

Boulderen is goed individueel te beoefenen wat de beoefenaar flexibel maakt in zijn of haar trainingstijden. Desondanks wordt boulderen vaak met een groepje klimmers gedaan. In het laatste geval wordt gezamenlijk gezocht naar de juiste methode om het probleem (de boulder) op te lossen. Bovenstaande eigenschappen maakt boulderen ook bij uitstek geschikt om in spelvorm aan te bieden aan scholen en groepen en als teambuildingsactiviteit.

 

© 2021 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching