Cube Grows

Cube Groeit. Dus tijd voor een uitbreiding.

We werken er al 2 jaar aan maar deze zomer gaat het dan echt gebeuren: We gaan uitbreiden! Meer en beter boulderen. Bigger, Better, Boulder!

En we doen het meteen flink: 5 meter naar achter, 5 meter opzij en 10 meter naar voren. Van ca 500m2 naar bijna 900 m2. Wordt vet!

Hoe het er uit gaat zien en of je nog kunt klimmen tijdens de verbouwing lees je hieronder.

 


2017 BBB  site M v1.0

Meer boulderwand

Natuurlijk maken we méér boulderwand. Het gedeelte voor de circuits wordt een stuk groter. Van 330m2 naar 520m2. Midden in de hal komt onze eye catcher. Je voelt hem al aankomen: een dikke kubus. Deze kubus verbindt twee paddestoelen met elkaar zodat er één grote boog ontstaat. De waaier schuiven we 5 meter naar achteren op. Daardoor past er rond de pilaar net een smal boulderblok voor. Rechts vooraan komt er een worldcup style wand. Daar geen inslagmoeren maar alleen maar screw-on grepen. Dat gaat zeker bijzonder worden. En we houden nogal van modules, daar gaan we dan ook wat leuks mee doen. De grot en bestaande hoofdwand blijft bestaan, de T- wand halen we uit elkaar.

2017 BBB KUBUS ONTWERP M

Ook het trainingsgedeelte pakken we flink aan. Ten eerste komt er een aparte trainingswand die we tjokvol met grepen schroeven. niet alleen kun je jezelf hier helemaal suf klimmen maar de wand is ook erg handig bij het herstel van blessures en het trainen van bepaalde bewegingen. Het campusboard wordt flink uitgebreid en ook voorzien van een pegboard. Achterin de hal komt er een trainingsvloer van 25m2 voor het opwarmen en de lichaamsoefeningen. 

Hieronder een overzicht van de toekomstige indeling. Meer info op het publicatie bord @Cube. Houd ook Facebook in de gaten voor de laatste impressies en ontwerpen.

2017 plattegrond Cube M

Overzicht van de toekomstige indeling

Bar en balie

Ook de bar en de balie worden vernieuwd. Deze komen in de de ruimte aan de  voorkant van het gebouw, daar waar nu het café van de wijkraad zit, erbij.  In de toekomst kun je nadat je het gebouw binnen bent gelijk rechtsaf naar de Cube. De bar en cafe wordt gescheiden van het bouldergedeelte zodat het warmer en minder stoffig is bij de bar. Via een glaspartij kijk je zo de boulderhal in. Door het glas en onder de kubus door heb je direct een goed overzicht van de hal. Maar, we krijgen die ruimte er echter pas per 1 januari 2018 bij en dus moeten we van september t/m januari een beetje moeten behelpen met de bar / balie. Eigenlijk hebben we er geen plek voor want het bouldergedeelte zetten we flink vol met klimwanden. Maar geen bar is ook geen optie. Daar komen we vast wel uit.

 

Groot bouwpakket

Een boulderwand bouwen is eigenlijk verrassend simpel. Zeker omdat we de moeilijke zaken laten doen door Vertigo, die ons de vorige keren ook prima geholpen hebben. Voor de rest is het dan eigenlijk een simpel bouwpakket. Een gróót bouwpakket, en dus nog verrassend veel werk. Alles is veel, heel veel. Meer dan een vierkante kilometer platen, 20.000 slagmoeren, 12 liter houtlijm, 2,5 kilometer balk, 40.000 schroeven en 2 vrachtwagens met schuim.

Hulp kunnen we zeker gebruiken. Dus heb je tussen 1 juli en 1 september tijd over en wil je meehelpen, spreek ons dan even aan bij de bar of stuur Herman een mail. Om je een indruk te geven van wat er gaat gebeuren maakte Jolanda deze collage:

2017 Collage bouw v1.0 M

Cube gesloten tijdens de verbouwing

We starten vanaf 1 juli met de werkzaamheden. We beginnen met de nieuwe boulderwanden langs de buitenrand, dan kunnen we nog gewoon geopend blijven. Vanaf 23 juli gaan we ook aan de slag in de bestaande Cube. Op 22 juli is de "Last bouldering day". een mooie gelegenheid voor een feestje. daarover later meer. vanaf 23 juli zijn we gesloten. We reserveren 7 weken voor de bouw + 1 week voor de matten en de boulders. Vanaf dinsdag 29 augustus gaan we weer open en moeten we er weer helemaal klaar voor zijn.

© 2021 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching