Per 1 juli zijn we weer open

Reserveren - Handen wassen - Afstand houden

Reserveren Om te boulderen moet je -meestal- eerst een reservering maken. Dat gaat via ons nieuwe klantensysteem.
Handen wassen Bij binnenkomst en bij vertrek is handenwassen verplicht. Natuurlijk blijf je met je handen uit je gezicht en blijf je thuis als je ziek bent.
Afstand houden Bij het boulderen hielden we al afstand, nu moeten we ook afstand houden tijdens het wachten, het kletsen en het biertje achteraf.

Reserveren | Corona maatregelen

5 medailles bij het NJK Boulder 2015

Maandag 29 juni 2015

Een zeer succesvol Nederlands Jeugdkampioenschap Boulderen gisteren in Boulderhal Sterk, Utrecht.

Maar liefst 6 klimmers van Cube deden mee aan het NJK en we kwamen met 5 podiumplaatsen en 2 gouden medailles naar huis.

We hadden een sterke delegatie met 3 jonge klimmers van onze eigen jeugdtraining en 3 klimmers van het ES Onsight klimtalententeam dat wekelijks bij ons in de Cube traint.

Dat onze jeugd het nog niet zo serieus aanpakt blijkt wel uit de voorbereiding in de isolatie:

NJK 2015 Iso donald Duck M

Na twee 2e plaatsen in de competitie legde Mees Rietberg ook bij het NJK beslag op de tweede plaats bij de Jongens E (7-8 jaar). Dat hij dat deed zonder een boulder te toppen en dat hij precies gelijk eindigde met 2 andere klimmers maakte hem niets uit: zilver is zilver.

NJK 2015 Mees M

Zijn zus Indy Rietberg klom erg sterk en vooral beheerst. Daardoor wist ze wat eerder dan de andere deelnemers de eerste boulder uit te klimmen. Ook klom ze sterk in de andere boulders en behaalde overal de zone greep. Uiteindelijk bleek het genoeg voor een mooie derde plek bij de Meisjes D (9-10 jaar).

NJK 2015 Indy

 Ster van de dag was David. David klimt bij de Jongens D (9-10 jaar) en klom geconcentreerde dan ooit, nam tijd om goed in te lezen en corrigeerde verkeerde bewegingen direct. Alleen in de allereerste boulder pakte hij iets te nonchalant de eindgreep en gleed eraf. Maar toch een bijna perfecte score voor David met 4 tops in 5 pogingen. Dat bleek een score te zijn die niemand kon verbeteren. Gijs Kieboom kon het echter wel evenaren dus was er een superfinale nodig om de winnaar te bepalen. Bij de superfinale ging de boulderbouwer echter de mist in. De eerste pas opzij was toch iets te krachtig voor beide jongens. Na 10 pogingen had geen van beide punten gescoord en besliste de jury dat ze gedeeld 1e geeindigd waren. Goud voor David dus!  Tussendoor had David ook nog tijd om te acteren voor de opnames van het jeugdjournaal

NJK 2015 David Bokaal M

Sam Swalue van is in vergelijking met de eerdere deelnemers al bijna een veteraan op haar 3e NJK. Geen fratsen voor haar. Beheerst klom ze alle 4 de boulders in de eerste poging. Het leek wel héél makkelijk. Maar haar concurentes maakten wél foutjes en daardoor pakte ze dik verdiend de gouden medaille bij de Meisjes C (11-12).

2015 NJK Podium Sam M

Sten van Vliet was na 2 jaar blessureleed eindelijk weer van de partij bij de Jongens A (15-16). En hij liet zien het nog niet verleert te zijn. Met twee tops legde hij beslag op een mooie derde plek. 

2015 NJK Podium sten MDiederik Blaauwhof wist 1 van de 4 boulders te toppen en pakte de 5e plaats.

2015 NJK Diederik M Crop

 

> Item jeugdjournaal
> Volledige uitslagen

 

 

© 2020 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching