Per 1 juli zijn we weer open

Reserveren - Handen wassen - Afstand houden

Reserveren Om te boulderen moet je -meestal- eerst een reservering maken. Dat gaat via ons nieuwe klantensysteem.
Handen wassen Bij binnenkomst en bij vertrek is handenwassen verplicht. Natuurlijk blijf je met je handen uit je gezicht en blijf je thuis als je ziek bent.
Afstand houden Bij het boulderen hielden we al afstand, nu moeten we ook afstand houden tijdens het wachten, het kletsen en het biertje achteraf.

Reserveren | Corona maatregelen

Boulders bouwen

Zondag 31 januari

Boulders bouwen is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Iedereen kan het. Maar het is wel een vak apart. Wil jij het leren?

We zijn altijd op zoek naar goede bouwers. Maar die pluk je niet zomaar van de boom, daarom leiden we die zelf op.
 
Dit voorjaar starten we weer een nieuw opleidingstraject. Hieronder lees je daar meer info over.
 
2016 Bouwen3 M 
Herman past de boulder aan, Jeroen is bezig met het allerbelangrijkste: nadenken of het zo goed is. 
 

Wat is een goede bouwer?

Ten eerste je boulderniveau is niet zo interessant, ook niet hoe sterk je bent, of je aan 1 arm kunt afblokken of dat je heel goed bent in dyno's. De belangrijkste klim-eigenschappen van een goede bouwer zitten in zijn of haar hoofd. Begrijp je de bewegingen die je van de klimmers vraagt? Welke techniek moetden de klimmers toepassen.
 
Belangrijker dan de klimeigenschappen is het vermogen om je in de klimmers te verplaatsen. Immers: je bouwt een boulder niet voor jezelf, maar voor de bezoekers van de Cube. Vragen als: Hoe moeilijk vinden de klimmers deze beweging? Kan iedereen daarbij?  Beheersen 5A klimmers deze techniek? Waarom is deze boulder leuk? En soms moet je dan je ego aan de kant zetten en een boulder -die jij heel leuk vind- aanpassen omdat hij niet goed genoeg is voor de bezoekers.
 
Daarnaast moet je creatief zijn. Iets kunnen creeeren, wat nieuws kunnen bedenken. Dat kan een mooie klimbeweging zijn, een mooie serie grepen of een mooi plaatje op de wand. Eigenlijk kan het niet gek genoeg, probeer maar, misschien werkt het. En als het niet werkt probeer je wat anders.

 

Wat vragen we van je?

Wij benoemen wat we zoeken in een boulders bij de Cube. Wat we wel en niet willen zien. Wij gaan jouw helpen om te leren die boulders te maken. We brengen je de bouwtechnieken bij. We helpen je om de klimbewegingen beter te leren begrijpen (waar je ongetwijfeld een betere klimmer van gaat worden). Wij stellen de ongemakkelijke vragen (en helpen je daarna om het goede antwoord te vinden).
 
Jij wil een goede bouwer worden. Je gaat je best doen met hetgeen wij aandragen, je ego laat je thuis. Je zet je volledig in, je experimenteert en daardoor ontwikkeld je jezelf zodat je aan het eind van het traject alle (nou vooruit, bijna alle) eigenschappen van een goede bouwer kunt afvinken.
 
That's the deal. 

 

En daarna?

Na een succesvole afronding van de opleiding kun je meedraaien in het bouwteam van de Cube, minimaal eens per maand bouw je mee aan een nieuw circuit.  Daar krijg je natuurlijk een vergoeding voor. 

 

Planning 

Het opleidingstraject vind plaats in het voorjaar en wordt afgerond voor de zomervakantie. Sessies zijn op maandagavond van 19:00 tot 23:00, vooralsnog op de data zoals hieronder aangegeven. In overleg kunnen we ook eerder starten. Je bent minimaal 4 van de 5 sessies aanwezig.
 
Monday 1/2/2016
Monday 7/3/2016
monday 4/4/2016
Monday 18/4/2016
Monday 16/5/2016
 

Meer info en aanmelden?

Schiet Herman aan of stuur hem een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
© 2020 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching