Jeugdwedstrijd

Zondag was de eerste wedstrijd van het seizoen en de eerste wedstrijd in Cube Bouldergym. Ook was het de eerste wedstrijd in 18 jaar waar ik wat anders was dan deelnemer, organisator of  bouwer. Bij deze wedstrijd was ik ook de eigenaar van de hal en de barman. Da's toch wel wat anders.

De 37 deelnemers hebben zich prima vermaakt in de 87 problemen die we voor hun hebben geschroefd: 6 volledige circuits van circa 14 boulders (Groen 4, bruin 5b, roze 5c, Lime 6a, zwart 6b/c en wit 7b) en nog wat verdwaalde oranje en paarse boulders van circa 7a.

Lime  (6a)was het populairste circuit. Lime 10, waar je met een aanloopje op een module moet springen en dan moet zorgen dat je blijft staan vonden we zelf de mooiste maar bleef lang ongeklommen. Kim van der Hout uit Monk (waarvandaan anders) moest er aan te pas komen om het voor te doen. Nadat ze dat eenmaal had gedaan werd de boulder door velen snel afgevinkt. Een paarse balans boulder vonden we zo mooi dat we die wat meer punten hadden gegeven dan hij eigenlijk waard was. De deelnemers wisten deze boulder dan ook te waarderen. Een witte 7b over een viertal modules bleek door een andere methode (een stuk) makkelijker dan gepland. Beter testen de volgende keer.

Met 5 podium plaatsen was Monk 8.18 duidelijk het beste team. Hopelijk kan Cube Bouldergym binnenkort dat stokje overnemen, maar dat zal nog wel wat moeite kosten. De Enschedeërs deden het ook goed. Yuan en Rosanne werden 2 en 3 bij de Jeugd B+C. Wiep kon goed meekomen in de sterk bezette Jeugd A en miste op een haar na het podium. Jurre Toenink was zich vergeten in te schrijven en staat (nog) niet op de officiele uitslag maar behaalde een heel mooie 4e plaats bij de Jeugd B+C met 1107 punten.

Op naar de volgende wedstrijd voor de senioren op 10 maart.

© 2021 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching