Masterclass boulders bouwen

Wat grepen in de wand schroeven is makkelijk. Het bouwen van goede en leuke boulders is moeilijk. Het bouwen van afwisselende boulders die aansluiten op het niveau van de klimmers nog moeilijker. Daarom besteden we veel tijd aan de boulders en luisteren we altijd naar de feedback van de klimmers.

Volgens ons gaat het de goede kant op maar het kan altijd beter. Daarom organiseren we -ook als voorbereiding van de senioren wedstrijd van 10 maart- een masterclass voor al onze bouwers. Gedurende deze twee volle dagen werken we als team intensief samen om te komen tot afwisselende, uitdagende boulders die niet alleen je niveau testen maar je ook helpen nieuwe technieken te leren en beter te worden. Dat wordt veel schroeven en veel testen maar ook veel praten en analyseren.

We zijn erg blij dat Joppe Hauenstein deze masterclass wil verzorgen. Joppe is de afgelopen tijd de ex-hoofdboulderbouwer van Monk geweest. Ook hebben we met hem samen mogen werken bij diverse wedstrijden waaronder de WorldCup boulderen en het NK Boulder.  We weten zeker dat hij voldoende ervaring heeft om zelfs de meest ervaren bouwer tips te geven. 

De masterclass vind plaats op woensdag 29 februari, en donderdag 1 maart. Daarom openen we op woensdag 1 maart pas om om 18:00 uur de deuren in plaats van 14:00 uur.

Alvast voor de deelnemers aan boulder 1:
Op vrijdag 2 maart bouwen we met Joppe de finale boulders voor de wedstrijd. Op deze dag mogen de deelnemers (althans de potentiele finalisten) de hal niet in. 

© 2021 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching