Buiten trainen!

Dinsdag 2 maart. Update 15 maart

Update: Vanaf 17 maart mogen we ook voor iedereen van boven de 27 in meerdere groepjes van 4 trainen. Maar we mogen nog geen groepstrainingen geven. We hebben onderstaande tekst aangepast aan de nieuwe mogelijkheden.

Eindelijk is het zover, we mogen weer aan de slag! Het weer word steeds mooier en we kunnen starten met buiten trainen.
Helaas nog geen boulderen in de hal, maar we gaan jullie helemaal klaarstomen zodat jullie straks weer fit de wand op kunnen!

Voor iedereen onder de 27 jaar hebben we 4 soorten groepslessen.

Ben jij 27 jaar of ouder? Ook dan hebben we mogelijkheden voor je!  Je kunt dan aan de slag met een van onze trainers tijdens de Personal Training uren. De trainer kijkt samen met je naar wat je wilt en wat je kunt.
Ook kun je buiten in groepjes van maximaal 4 personen meedoen tijdens de meeste trainingen onder de 27 jaar. De inhoud en trainingsvorm passen we aan de de drukte en leeftijd aan zodat we altijd aan de wettelijke kaders voldoen. 

Bloktrainingen:
Omdat we geen groepslesssen mogen geven aan 27+ kiezen we soms voor bloktrainingen. Hierbij heb je 2 uur de tijd om aan te komen en zelfstandig de gegeven workout te doen. De trainer is dan aanwezig voor tips en eventuele instructie, maar er zal geen gezamelijke uitleg of warming-up/cooling-down zijn. Kies zelf een tijdstip binnen deze 2 uur. Zo verkomen we drukte met aankomen en weggaan. Reserveren via letscube.nl is ook hiervoor verplicht!

We hebben er super veel zin in! Sta op van de bank, kom vanachter je bureau, tijd om weer te gaan bewegen!

 

Persoonlijk trainings advies (16+)

Klaar om weer te gaan bewegen? Wil je super fit worden, of heb je gewoon wat extra motivatie nodig? Maak dan een afspraak met een van onze trainers om te kijken of ze je kunnen helpen.
Misschien kan je na 1x al lekker zelf aan de slag, of misschien kom je 2x per week langs voor personal training. Alle opties zijn open!

Groepstrainingen (tot 27 jaar en 27+)

We hebben verschillende groepstrainingen voor jullie klaarstaan. Kies er één of meerdere uit die het beste bij jouw doel passen en doe gezellig mee!

Krachttraining: The Big 5 of Climbing - door Wiep & Xanne
Bij deze training gaan we aan de slag met the Big 5 of Climbing: Push, Pull, Hip Drive, Squat en Walk. Dit zijn precies de bewegingen die je bij het klimmen ook uitvoert. Door de beweging te isoleren en apart te trainen wordt je sterker. Dit ga merken bij vele dingen zodra je de wand weer op kunt, van het afblokken tot dyno’s, en van het uit duwen tot het creëren van stabiliteit.
Ongeacht welk niveau, voor iedereen geld hetzelfde bij deze training; reken erop dat je flink kapot gaat en nadien met een voldaan gevoel weer thuis gaat.

Mobility training - door Karina
Bij deze training ga je aan de slag met mobiliteit én stabiliteit. Vaak zijn het kleine spiergroepen die niet sterk genoeg zijn. Door deze spieren te trainen met specifieke bewegingen verbetert je houding, krijg je een sterke core en kun je soepel bewegen.
Omdat we bij het klimmen en het zitten op een stoel deze kleine spieren weinig gebruiken is succes (en spierpijn!) gegarandeerd!
De intensiteit van deze training ligt weliswaar lager, maar als je goed je best doet is het toch een pittige en inspannende training.

Core & Power Circuit - door Herman
Bij deze training word niet gelanterfanterd. Om straks weer supersterk bij Cube te kunnen boulderen hebben we een pittige circuit training samengesteld. Veel buik en rug oefeningen, maar ook vingers en schouders. Heb je echt de smaak te pakken, dan doe je dit circuit ook thuis nog een keertje.
De intensiteit van deze training ligt dus zeker op een hoog pitje, lekker los gaan en straks weer top fit de wand op.
Binnenkort komt er ook een Cube filmpje maar voorlopig verwijzen we naar deze fransen die het van ons gekopieerd hebben ;) https://youtu.be/tT4u1GHvmWA?t=594

 

Jeugdtrainingen (tot 18 jaar)

De trainingen voor de jeugd waren al weer gestart. Op woensdagmiddag buiten bij Cube en op zaterdag buiten bij de boulderwand van de universiteit. De fanatieke jeugd doet ook een Core & Power circuit op maandag.

> Lees hier de info over de jeugdtrainingen tijdens de sluiting.

Trainingstijden en groepen

Dag Tijd training Leeftijd Opmerking
Maandag 17:30 - 19:00 Core & power Circuit Tot 27 jaar en 27+  
Maandag 18:30 - 20:00 Core & power Circuit Tot 27 jaar en 27+  
Dinsdag 17:30 - 19:30 Krachttraining the big 5 Tot 27 jaar en 27+  Bloktraining, voor zelfstandige training
Woensdag 15:00 - 19:00 Jeugdtraining 6 t/m 18  
Donderdag 17:30 - 19:30 Mobility training Tot 27 jaar en 27+  

Zaterdag 9:30 - 11:30 Krachttraining the big 5 Tot 27 jaar en 27+  Bloktraining, voor zelfstandige training
Zaterdag 10:00 - 14:00 Jeugdtraining 6 t/m 18 Tijdelijk op buitenboulderwand UT


De groepsgrootte van de groepstrainingen is maximaal 12 personen. Als de groepen vol zitten en wanneer de zon weer later ondergaat voegen we extra groepen toe op latere tijdstippen.

Check voor de tijden van het persoonlijk trainings advies letscube.nl.
De groepsgrootte van het persoonlijk trainings advies is maximaal 2 personen. 

Aanmelden voor de trainingen

Aanmelden voor de groepstrainingen of voor een intake voor het persoonlijk trainings advies kan via letscube.nl.

Kan je niet op de nu geplande dagen of tijden, maar wil je wel graag meedoen? Laat het ons dan ook even weten. Vermeld hierbij de dagen en tijden dat je wel zou kunnen, dan kunnen we daar rekening mee houden voor eventuele uitbreidingen.

Abonnement en kosten

Wil je meedoen aan de trainingen, dan betekent dit dat je abonnement ook (weer) zal starten. Natuurlijk is de training anders dan dat je van ons -binnen- gewend bent. Vandaar dat als je al lid was het lidmaatschapsgeld voor de groepstrainingen vooralsnog de helft (50%) bedraagt van het reguliere tarief.

Tot 25 jaar: normaal € 33,50 nu € 16,75
Boven 25 jaar:  normaal € 36,00 nu € 18,00

De tweede helft van december hadden jullie nog tegoed (ivm de lockdown), dus maart verrekenen we daarmee. Dat betekend dat de abonnementen per 1 april weer starten, mits je meedoet met de trainingen.

Ook voor de kosten van de personal training hoef je het niet te laten. Heb je normaal een abonnement? Dan is de intake gratis! En met een actief abonnement (100%) krijg je 1 training per week.

Een aantal van jullie heeft aangegeven dat het volledige abonnement mag doorlopen in deze Coronatijd. Daar zijn we heel dankbaar voor. Voor jullie loopt de normale betaling gewoon door.

Parkeerkaartjes

Het parkeerdek is gewoon open, maar het gebouw en Cube zelf is gesloten. Voor €7.50 contant en gepast, kunnen je 5 parkeerkaartjes kopen bij de trainer na afloop van de training. De kaartjes hebben geen vervaldatum. Maar het is de komende tijd prachtig weer, dus een beetje extra beweging met de fiets is ook geen straf.

Protocol veilig trainen 

Helaas zitten er nog wel wat regels aan verbonden over hoe wij de trainingen moeten invullen, vandaar dat wij ook nog niet binnen mogen sporten.

Om er zeker van te zijn dat alles goed en veilig verloopt hanteren wij een protocol dat wij samen met de anders huurders hebben opgemaakt. Wij vragen iedereen dit protocol rustig door te lezen en dit met het kind/de kinderen te bespreken zo dat iedereen weet hoe om te gaan met de maatregelingen

> Bekijk hier het volledige protocol

Even de belangrijkste details op een rijtje:
- Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van de training, dus niet te vroeg en niet te laat. Dit doen wij om de regulering van de groepen onder controle te kunnen houden.
- Kom niet als jij of iemand in je familie  / huishouden (milde) symptomen vertoond van het COVID-19 virus: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
- Kom in je sportkleding, ga thuis nog even naar het toilet en was je handen, neem je eigen flesje drinken gevuld mee
- Houd altijd 1.5 meter afstand, zowel tijdens het sporten als bij het aankomen en vertrekken.
- De douches en toiletten zijn buiten gebruik. Het gebouw is afgesloten.

© 2021 Cube Bouldergym     realisatie: Roelofs Coaching